Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Куріння чи здоров’я – зроби правильний вибір

В Азовській загальноосвітній школі у січні-лютому було проведено заходи з метою профілактики та запобігання куріння серед учнів.

Паління є однією з  поширених проблем сьогодення. Щороку близько 8 млн людей у світі та 85 000 українців помирають внаслідок хвороб, спричинених курінням. Близько 40% людей  намагаються кинути цю звичку.

Також питання куріння гостро стоїть серед батьків, так як  діти наслідують поведінку старших і долучаються до цієї звички, або прагнуть бути дорослішими в очах оточуючих і починають курити. В першу чергу батьки мають бути взірцем для наслідування гарних звичок і виховувати підростаюче покоління власним прикладом.

з 1 січня 2021 року набув чинності закон, який передбачає заборону на продаж електронних сигарет, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, а також пристроїв без їх згоряння неповнолітнім. За порушення правил торгівлі тютюновими виробами, електронними сигаретами і рідинами, використовуваними в них, тютюновмісними виробами для електричного нагріву закон передбачає штраф від 400 до 800 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6,8 тис. грн. – 13,6 тис. грн). Зазначені вироби мають ті ж самі заборони на реалізацію, що й традиційні сигарети.

В Азовській загальноосвітній школі у січні-лютому було проведено заходи з метою профілактики та запобігання куріння серед учнів.

Під час заходів у 5-6 класах учні дізналися про те, як паління впливає на здоров’я людини, які наслідки можливі від цієї звички, діти були зацікавлені і задавали багато питань. У 7-8 класах учням розповіли про те, як  куріння впливає на органи людини і цілком на організм, обговорили чому пасивне куріння є небезпечним. З учнями 9-11 класів обговорили, які хімічні речовини містяться у тютюновому диму, які хвороби чекають на курців, отримали поради як можна позбутися цієї звички. Кожен мав можливість усвідомити наслідки ризикованої поведінки, як цей ризик можна зменшити або запобігти йому зовсім.

Здоров’я – найдорожчий дар людини, життя без нікотину того варте!



« повернутися до списку новин