Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

На базі Азовської ЗОШ I-III ступеня відбулося третє засідання платформи вчителів іноземних мов.

Темою для обговорення на засіданні, яке відбулося 13 лютого, стала одна з ключових компетентностей НУШ: «Інтеграція на уроках іноземної мови».

Вчитель Азовської ЗОШ I- III ступеня Ніна Жарик занурила всіх у світ англійської культури на виховному заході: «We are the world».  Діти продемонстрували: гарну вимову, добру пам`ять, доступність та емоційність матеріалу,чудове виконання англійських пісень. Захід мав велику виховну цінність – неоціненна роль матері в нашому суспільстві, боротьба за мирне співіснування в усьому світі, гордість за українські символи та традиції.

Ніна Жарик , продемонструвала свою роботу за останні 5 років. Її надбання:  грамоти за добросовісну працю, надруковані уроки на сайті «Урок» та в методичних журналах, результати участі учнів в олімпіадах з англійської мови. Вчителі іноземної платформи підтримали пропозицію директора Азовської ЗОШ I-III ступеня Інни Шевченко щодо підвищення кваліфікаційної категорії  вчителя з першої на вищу.

Методист платформи вчителів іноземних мов Людмила Цюпа представила вчителям проект «Поняття інтеграція. Теоретичні аспекти», в якому докладно зупинилась на видах інтеграції та їх доцільності використання на уроках. Людмила Вікторівна проробила велику роботу, досліджуючи метод інтеграції зі своїми вихованцями на уроках, тому її виступ був емоційний  та мав практичну спрямованість. Вона нагадала вчителям  теоретичні поняття і розкрила їх сутність та новизну в умовах НУШ. Людмила Цюпа також наголосила, що учні вчителів Кирилівської ОТГ  посіли почесне 2 місце у олімпіаді з англійської та німецької мов у районі .

Під час обговорення проекту вчитель англійської мови Азовської ЗОШ I-III ступеня Галина Бабич розповіла про цікаві форми проведення  інтегрованих уроків у початковій школі і нагадала всім присутнім про так звані бінарні уроки . Галина Олександрівна запропонувала вчителям фізкультури допомагати учням вивчати англійські назви видів спорту та вчителям математики пропонувати учням рахувати англійською.

Вчитель англійської мови Кирилівської ЗОШ-С I ступеня Олена Грищенко поділилась своїми відео бінарних  уроків іноземної мови в початкових класах: досить цікава робота в групах,  парах, з картками, іграшками( так званою міждіяльнісною інтеграцією), що подобається дітям і приносить задоволення вчителю.

Доступно та емоційно вчитель німецької мови  Атманайської  ЗОШ I-III  ступеня  Олена Вінник розповіла і продемонструвала сутність та використання міжпредметної інтеграції, спираючись на життєвий досвід учнів.

Засідання пройшло вдало, вчителі поділились наробками свого багаторічного досвіду щодо використання інтегрованих завдань на уроках іноземної мови, отримали масу позитивних емоцій і поповнили свою скарбничку сучасного вчителя цікавими та корисними новинками методики проведення уроку англійської мови.



« повернутися до списку новин