Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Учні Азовської школи брали участь в онлайн-конкурсах з української мови та літератури

У 2020-2021 навчальному році вчителі-філологи Азовської ЗОШ I-III ступеня Кирилівської селищної ради: Вишнивецька Світлана Василівна, Устиченко Ірина Василівна, Протасова Катерина Юріївна - залучили учнів 5- 11 класів до участі в онлайн-конкурсах з української мови та літератури на сайтах «На урок» та «Всеосвіта».

До Дня народження Тараса Шевченка учні 5-11 класів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «#ТГШ 207: Таємниця генія Шевченка» від проєкту «На урок». У результаті 36 учнів нагороджено дипломами І ст., 20 учнів – дипломами ІІ ст. та 8 учнів — дипломами ІІІ ст.

У конкурсі, на платній основі, «Садок вишневий коло хати» від проєкту «Всеосвіта» взяли  участь учні 6-б та 8-а класу. Нагороджено дипломами І ст. 8 учнів, дипломами ІІ ст. — 6 учнів та дипломами ІІІ ст.-2 учні.

Учасники навчального процесу виконали низку тестових завдань, увага яких зосереджена на важливих фактах життя Тараса Шевченка. Учні дізналися, що Кобзар неймовірно цікава особистість, життя і творчість якої приховує ще багато таємниць. Для 11-класників конкурс став цікавим повторенням творчості Шевченка перед ЗНО.

З нагоди 150-ї річниці від дня народження Лесі Українки вчителі-філологи  Азовської ЗОШ долучили учнів 5 – 11 класів до Всеукраїнського інтернет – конкурсу «150 імен Лесі Українки» на сайті «На урок».

Учасники занурились у  творчість Лесі Українки та ознайомились   із маловідомими фактами з життя поетеси.

Мало хто знає, що Леся Українка не лише писала вірші, а й створювала нові  слова – їй маємо завдячити існуванням лексем «промінь» та «напровесні».

Завдання містили яскраві ілюстрації, аудіо та відеоматеріали про життя видатної української поетеси та формування її особистості.

Учні залюбки взяли участь у конкурсі і продемонстрували відмінні результати: 22 дипломи  Іст.,13  дипломів ІІ ст., 11 дипломів ІІІ ст.

Всеукраїнський конкурс «Лайфхаки з української мови»

З нагоди Міжнародного дня рідної мови учні 6 класів взяли участь у конкурсі «Лайфхаки з української мови» на сайті  “На Урок”.  Учасники навчально-виховного процесу  із задоволенням виконали цікаві завдання з мовними лайфхаками, доповненими яскравими ілюстраціями, і показали чудові результати: 4 дипломи І ст., 11 дипломів ІІ ст., 2 дипломи ІІІ ст.



« повернутися до списку новин