Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Радіодиктант в школах Кирилівської ОТГ

9 листопада  Україна відзначає День української мови та писемності.

Вже стало традицією  в школах Кирилівської ОТГ в цей день писати радіодиктант національної єдності, проводити виховні  заходи, різні мовні вікторини, конкурси, присвячені рідній мові.

         Цього року автором тексту «Слідом за памяттю» став сучасний український письменник Юрій Андрухович. Саме голос цієї людини лунав на радіо та по телебаченню, коли тисячі українців обєднав цей урочистий захід.

       У багатьох країнах світу люди, які вивчили і знають нашу мову, також приєдналися до цієї події. 199 слів дали можливість людям відчути силу слова. Мова обєднала нас. І кожен відчув свою значимість і підтримку, що так необхідно в сучасному житті  людині. Всі, хто взяв участь у написанні диктанту, стали свідками народження нової української книги. Сам письменник повідомив про те, що написаний текст- це початок нового роману.

"Головною метою проведення радіодиктанту до Дня писемності та мови є не виставляння оцінок, а спонукання до вивчення української мови, до вдосконалення, підвищення культури української мови", – пишуть  засновники цього заходу.

   Тож всі учні, вчителі і просто небайдужі люди, сидячи за партою в школі, чи вдома перед телевізором, приєднавшись до написання диктанту єдності, ще раз довели, що спільна справа - це корисно, приємно і неперевершено. Єднаймося і будьмо сильними!

 

 



« повернутися до списку новин