Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Здобувачі освіти Азовської ЗОШ взяли участь у Всеукраїнській акції «Годівничка»

Щороку «Запорізьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості» проводиться Всеукраїнська акція «Годівничка».

Здобувачі освіти  Азовської ЗОШ  I-III ступенів Кирилівської селищної ради вже не вперше беруть участь у цій акції  «Годівничка». Не став винятком і цей навчальний рік.

Про початок проведення Всеукраїнської акції «Годівничка» було оголошено ще  перед початком зими. Адже, що може бути краще за власний виріб для найменших наших друзів – птахів. Через глобальне потепління на планеті не всі пернаті на зимівлю не відлітають у теплі краї, та все ж їжу самостійно їм добути важко, тож їхня доля багато в чому залежить від доброти та милосердя людей.

Починаючи з листопада, учні 5-9 класів вели спостереження за птахами та займалися пошуком  відповідної інформації в Інтернеті. Вони дізнавалися, які птахи залишаються зимувати в нашій місцевості. Протягом зими діти підгодовували птахів, спостерігаючи – хто ж прилітає в гості?

Окрім годівничок діти створювали творчі проєкти з тем: «Зимуючі птахи нашої місцевості», які після репрезентували своїм однокласникам.

На завершення акції для учнів  7-х класів був проведений інтерактивний урок з елементами гри «Птахи нашої місцевості». Діти складали пазли, відгадували загадки, знайомились з народними прикметами.

Учні 1-го класу підготували свято зустрічі птахів  під гаслом : «Птахи нам на крилах весну принесли».  Діти із захватом дізнавалися цікаві факти про птахів, співали пісні та водили хороводи, аби розбудити весну.

У результаті проведення  заходу учні школи ознайомились з видовим різноманіттям зимуючих птахів своєї місцевості, значенням птахів у житті людей. Акція сприяє розвитку пізнавальної діяльності учнів та залученню дітей до природоохоронної діяльності. Матеріали проведення акції надіслані для участі в обласному етапі Всеукраїнської акції «Годівничка».

Не будьмо байдужими й оберігаймо природу!



« повернутися до списку новин