Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

«Обираєш професію – обираєш долю»

У березні місяці 2021 року в Азовській ЗОШ I-III ступенів був проведений тиждень профорієнтації з метою привернення уваги школярів до важливого рішення в житті людини – вибору професії.

Для старшокласників була проведена виховна година «Обираєш професію – обираєш долю» , щоб  формувати в них свідоме та відповідальне ставлення при виборі професії.

Завдання профорієнтаційної роботи цілком збігається із завданням загальноосвітньої школи, визначеним Законом України «Про освіту».

Це підготовка учня до обгрунтованого вибору професії , що задовольняє як особисті інтереси, так і суспільні потреби. Профорієнтаційна робота в закладі освіти  спрямована на формування психологічної готовності учня до трудової діяльності. Важливо заздалегідь дізнатись, чи відповідають професійні інтереси їх здібностям та особливостям характеру. З цією метою була проведена діагностика учнів  9-11 класів з використанням «Багатоступінчастого опитувальника професійних нахилів», «Діагностики професійної спрямованості Б.Басса» та ДДО Клімова.

За результатами діагностування  здобувачам освіти надані рекомендації та роз’яснення їх здібностей та схильностей, спираючись на які,  вони зможуть свідомо та відповідально обрати майбутню професію.



« повернутися до списку новин