Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Супервізія в Охрімівській ЗОШ I-III ступенів, Азовській ЗОШ I-III ступенів та Кирилівській ЗОШ-С I ступеня «Золота рибка».

  У Концепції «Нова українська школа» наголошується, що один з головних шляхів реформування освіти полягає в необхідності підготовки нової генерації педагогічних кадрів з високим рівнем професійної компетентності. Досягнення мети освіти пов’язане з особистісним потенціалом педагога, його загальною та професійною культурою.

 Відомо, що для впровадження будь-яких змін необхідно  забезпечити  підтримку.  У  всьому  світі таку підтримку надають більш досвідчені педагоги-ментори, наставники, супервізори тощо.

Сьогодні в Україні набуває розвитку процес супервізії як процес професійної підтримки роботи вчителя в умовах Концепції Нової української школи. Саме цей процес може стати підготовчим для тих вчителів, які заявлять про своє бажання взяти участь у процесі сертифікації.

 В   Охрімівській ЗОШ I-III ступенів, Азовській ЗОШ I-III ступенів та Кирилівській ЗОШ-С I ступеня «Золота рибка» Кирилівської  селищної ради пройшла супервізія , яку здійснювала  регіональний тренер НУШ Світлана Пейчева.

   Супервізія складалася  із 1-3 наставницьких циклів, під час яких  здійснювалася  індивідуальна та групова форми роботи за такими напрямами:

  • ознайомлення з результатами самооцінювання педагога та вибраними пріоритетами для розвитку;
  • спостереження за діяльністю педагога;
  • підтримка у створенні плану професійного розвитку;
  • наставницькі бесіди;
  • групове обговорення найкращих практик, труднощів (пошук шляхів вирішення), а також можливостей для розвитку.

Педагогічні працівники закладів освіти Кирилівської селищної ради  висловлюють щиру подяку  Світлані ПЕЙЧЕВІЙ  за співпрацю та підтримку.



« повернутися до списку новин