Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Атманайських учнів 1 вересня зустріне оновлена школа

Нова ресурсна кімната, сучасні ремонти у класах, капітальні реконструкції даху та туалетів. Школа у Атманаї наближається до навчального закладу європейського рівня.

В Атманайській ЗОШ І-ІІІ ступеню проводиться капітальний ремонт приміщення під розташування ресурсної кімнати для дітей з особливими освітніми потребами.  Зараз в школі навчається 3 таких дітей.

У спеціально облаштованій кімнаті буде проводитись навчання за індивідуальним планом розвитку, у супроводі корекційного педагога, та психологічна і фізична адаптація. Як розповіла начальник відділу освіти Кирилівської селищної ради Наталія Коваль, ресурсна кімната це клас, який повинен бути поділений на осередки, які не мають чіткої межі. В Атманайській ЗОШ в цій кімнаті буде знаходитися соціально-побутовий  осередок. Діти зможуть вчитися заварити собі чай, нарізати овочі та готувати прості страви. На сьогодні для цього осердка вже закуплені всі необхідні меблі та побутові прилади.

Другий осередок — місце для проведення ранкового кола. Окремо буде обладнана робоча зона для індивідуальних та групових занять. Для проведення занять вже придбані спеціальні парти з навушниками, для того, щоб учень міг вільно виконувати індивідуальну роботу в той час як інші будуть працювати з вчителем.

В цій кімнаті облаштують і зону сенсорного розвантаження із м’яким геометричним модулем,  сенсорною гойдалкою, сенсорною тактильною дошкою «соти»,  сухим басейном з кульками, килимком-пазлом, інтерактивною проекцією для підлоги  та багато іншим. Всі ці речі вже придбали для Атманайської ЗОШ. Планується також закупити куточок для ЛФК та пандус.

Окрім цього у школі проводиться косметичний ремонт класу для першокласників. А також вже розпочато реконструкцію покрівлі над спортивною залою.

Відділом освіти Кирилівської селищної ради замовлено та виготовлено проект капітального ремонту туалетних кімнат, який наразі проходить державну будівельну експертизу.  Дві туалетні кімнати, одна з яких для вчителів, а інша для учнів, також будуть повністю обладнанні новою сантехнікою

В дитячому садку с. Атманай також проводяться ремонти приміщень, санвузлів, харчоблоку.



« повернутися до списку новин