Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Школи Кирилівської ОТГ активно розвиваються і готові до нового навчального року

У цьому році у навчальних закладах громади зроблено низку поточних та капітальних ремонтів. Громаді є чим пишатися, а її маленькі жителі можуть похвалитися багатьма новинками у своїх навчальних закладах.

Кожного року керівництво Кирилівської ОТГ робить для маланьких її жителів та їхніх наставників великі сюрпризи. З кожним роком школи громади оновлюються. Влітку тут тривають ремонти та реконструкції і вже восени учні навчаються у більш комфортних умовах.

Не став виключенням і цей навчальний рік 2019-2020.

Проведений великий капітальний ремонт фойє Азовської ЗОШ І-ІІІ ступеня. Відтепер вітальня школи виглядає сучасно і по-європейські. М’які меблі для відпочинку та очікування, величезний годинник на стіні, колони фойє у вигляді книжок на поличці, оригінальні стенди для розкладів занять та офіційної інформації, фотогалерея яскравих моментів життя школи — все це та багато інших елементів зараз прикрашають шкільне фойє.

 

 

Окрім цього в Азовській ЗОШ І-ІІІ ступеня був зроблений капітальний ремонт туалету, поточний ремонт ганку та ремонт класів «Нової української школи». Також у цій школі проведений ремонт приміщення ігрової кімнати.

У Кирилівській ЗОШ-С І ступеня «Золота рибка» до нового навчального року був проведений ремонт кабінету медичної сестри та ізолятора.

Великим досягненням громади у цьому році стало створення ресурсної кімнати та ремонт аудіторії для першокласників у Атманайській ЗОШ І-ІІІ ступеню.  У спеціально облаштованій ресурсній кімнаті буде проводитись навчання за індивідуальним планом розвитку, у супроводі корекційного педагога, та психологічна і фізична адаптація. В цій кімнаті знаходиться соціально-побутовий  осередок, де діти зможуть навчитися заварити собі чай, нарізати овочі та готувати прості страви. Також тут є місце для проведення ранкового кола. Окремо обладнана робоча зона для індивідуальних та групових занять. В цій кімнаті облаштована зону сенсорного розвантаження із м’яким геометричним модулем,  сенсорною гойдалкою, сенсорною тактильною дошкою «соти»,  сухим басейном з кульками, килимком-пазлом, інтерактивною проекцією для підлоги  та багато іншим.

 

 

 

 

А ще у Атманайській ЗОШ І-ІІІ ступеню завершуються  роботи по  реконструкції даху над спортивною залою.

Проте, із настанням нового навчального сезону роботи з реконструкції та ремонтів шкіл громади не завершуються. Розпочато капітальний ремонт туалетів у Атманайській ЗОШ І-ІІІ ступеню, і також у  Охрімівській ЗОШ І-ІІІ ступеню планується провести роботи з ремонту туалетів. Окрім цього керівництво громади планує провести ремонт даху та утеплення фасаду Охрімівської  ЗОШ І-ІІІ ступеню.

Перевірку готовності закладів освіти Кирилівської селищної ради до роботи у новому 2019-2020 навчальному році було проведено 27 серпня.

Згідно розпорядження голови Кирилівської селищної ради «Про створення комісії по прийому готовності роботи до нового навчального року закладів загальної середньої освіти Кирилівської селищної ради» від 19.08.2019 р № 161/02-01-04, на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області «Щодо участі в роботі комісії» № 495 від 22.08.2019, фахівці Якимівського районного управління Головного управління Держпродспожив служби в Запорізькій області прийняли участь у роботі комісії з перевірки готовності загальноосвітніх закладів Кирилівської селищної ради до початку нового 2019-2020 навчального року.

В складі груп працювали представники відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Якимівського управління Головного  управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, Якимівського РС ГУ ДСНС в Запорізькій області, Кирилівської селищної ради та відділу освіти.

Комісія оглянула приміщення закладів, пришкільні території, харчоблоки, котельні, ознайомилася з навчальними планами роботи тощо. В ході перевірки особлива увага була приділена питанням облаштування перших класів, відповідно до вимог «Нової української школи».

З висновку комісії випливає, що всі загальноосвітні заклади в цілому відповідають санітарно-гігієнічним нормам, нормам протипожежної безпеки, мають матеріально-технічне забезпечення для здійснення навчально-виховного процесу у новому навчальному році.



« повернутися до списку новин