Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Тиждень громадського здоров’я

В школах та дитячих садках громади пройшли заходи в рамках Тижня громадського здоров’я, який проходив з 6 по 13 квітня.

З метою формування в учнів свідомого ставлення до свого життя і здоров’я, здорового способу життя на основі розвитку життєвих навичок, виховання у дітей дбайливого та усвідомленого ставлення до власного здоров’я в межах Тижня здорового способу життя відбулися заходи з нагоди Всесвітнього дня здоров’я.

Головною метою було закріпити знання дітей про цінність життя та здоров’я. Учні активно обговорювали найактуальніші питання сьогодення: формування навичок здорового способу життя, безпека в побуті, на дорогах, перша допомога потерпілим, відповідальне ставлення до власного життя.

В рамках тижня для учнів Охрімівської ЗОШ І-ІІІ ступеня були проведені: радіоефір «Що таке громадське здоров’я?», виховні години по класах «Ти відповідаєш за своє здоров`я», спортивні змагання а також вікторина з основ здоров’я «Права та обов’язки людини, що стосуються її здоров’я».

В Атманайській ЗОШ І-ІІІ ступеня відбулися: бесіда - диспут «Здорове харчування – запорука довголіття», конкурс «Здорова людина – багатство країни», семінар «Складові громадського здоров’я як інструмент безпеки суспільства» та круглий стіл «Шкідливі звички – виклик сучасного суспільства».

В Азовській ЗОШ І-ІІІ ступеня були проведені такі заходи: змагання «Веселі старти» серед учнів 5-6 класів, всеукраїнський урок «Громадське здоров’я», тренінг «Обираємо здоровий спосіб життя», на уроках фізичної культури була проведена бесіда:«На зарядку - шикуйсь!».

В ДНЗ «Казка» вихователі провели круглий стіл «Створення в ДНЗ безпечного середовища для дітей». А після разом з дітьми провели такі заходи:  тематичні заняття на тему: «Малятка – здоров’ятка»; «Бережи здоров’я змалечку»; «Личко й руки треба мити, щоб здоровим завжди бути»; «Про лінь забудеш – здоровим будеш» (Особиста гігієна); «Всім відомо – це чудово, коли ти і ми здорові»(здорове харчування, вітаміни); «Немає щастя без здоров’я». Переглянули мультфільмів та презентацій: «Уроки тітоньки сови»; «аАбетка здоров'я якщо хочеш бути здоровим»; «Найбільше багатство — здоров'я (В гостях у Добрячка)». Читали твори: Т. Лисенко «Мікроби»; «Про здоров’я», вірш О. М’ястківського «Киця прокидається»; казки К.Чуковського «Мийдодир»; оповідання В. Сухомлинського «Доброго вам здоров’я, дідусю». З дітьми провели рухливі, дидактичні, сюжетно-рольові ігри на відповідну тематику та екскурсію до медичного кабінету, а після музичну розвагу «Свято Здоров’я».



« повернутися до списку новин