Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Кирилівські спортсмени виграли Чемпіонат України з хортингу

Чемпіонат, який організовувала Українська федерація хортингу у південному регіоні України на чолі з президентом Запорізької обласної федерації хортингу Русланом Галигіним, пройшов у місті Запоріжжі 20-21 жовтня.

Чемпіонат України з національного виду спорту в Запоріжжі проходив вперше.  На змагання зібралося близько 200 спортсменів із 12 областей України. За два тижні до Чемпіонату в місті Енергодар була сформована збірна області зі спортсменів з Кирилівки, Мелітополя, Енергодару та Молочанська.

На чемпіонаті Кирилівську громаду представляли не тільки постійні спортсмени нашої команди. Тренери вирішили долучити до змагань і новачків. Олександр Віркун, Вадим Лузан, Олег Олександров показали достойну підготовку та завоювали перші місця. Оля Любова та Дар’я Шкопа в відчайдушній боротьбі посіли другі місця. Артем Галабурда не зміг подолати суперника та програв. Новачкам Данилу Сулиму і Тимофію Буханцову також не вистачило досвіду для перемоги.

— Турнір пройшов на високому рівні, — розповідає Руслан Галигін. — Варто відзначити, що цього разу на Чемпіонаті був і командний залік. Серед 12 команд, команда Запорізької області посіла 3 місце. Це дуже знакова подія для нас, і це ще раз доводить, що хортинг вже має ключове місце серед єдиноборств у області. Хочу відзначити ще й той факт, що зовсім недавно між Федерацією хортингу та ВГО «Товариство сприяння обороні України» була підписана угода про співпрацю з можливістю спільного проведення практичних та теоретичний занять, а також використання матеріально-технічної бази підписантів. Це означає, що спортсмени майстри спорту або кандидати в майстри спорту, будуть зараховуватися у силові структури без екзаменів.

Велику подяку тренер висловлює ФСТ «Динамо» та Олександру Столярову, військовій частині «Гепард» за допомогу у організації та підготовці чемпіонату. Велика подяка за фінансову підтримку та розуміння Кирилівській селищній раді.

 



« повернутися до списку новин