Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Олександр Балабін — триразовий чемпіон України з боксу

Блискучі перемоги кирилівського боксера зробили його першим номером української збірної юніорів у ваговій категорії 60 кілограмів.

З 30 жовтня по 4 листопада в Одесі пройшов Чемпіонат України з боксу серед юніорів 2003-2004 року народження.

Показати свою майстерність у поєдинку зібралося близько 311 боксерів. Спортсмен ДЮСШ «Азовець», двократний Чемпіон України, кандидат у майстри спорту, срібний призер Чемпіонату Європи Олександр Балабін у складі Збірної Запорізької області достойно представив нашу громаду на цих змаганнях.  Варто відзначити, що Олександр перейшов вже у іншу вікову категорію, де виступають професійно підготовленні боксери з великим досвідом, які беруть  участь у змаганнях і в України, і за кордоном.

Конкуренція на змаганнях в Одесі виявилась шаленою. Олександр Балабін провів 4 поєдинки. У першому бою кирилівський спортсмен достроково переміг боксера з Кіровограда в другому раунді. У другому поєдинку в суху переміг боксера зі Львова з рахунком 5:0. За вихід у полу фінал Олександр боксував з вельми досвідченим спортсменом із Києва. Олександр показав високий рівень підготовки та досконалу техніку і з легкістю переміг противника.

У фіналі наш боксер зустрівся з учасником Чемпіонату Європи, дворазовим чемпіоном України та переможцем багатьох престижних турнірів боксером з Хмельницького Іваном Борейко. Олександр вміло зміг відчути противника і знов з розгромним рахунком 5:0 переміг в бою.

Завдяки своїм блискавичним перемогам у цьому році перший номер Запорізької області у ваговій категорії 60 кілограмів Олександр Балабін став триразовим чемпіоном України і першим номером у збірній України. В кінці турніру кирилівський боксер, який ввійшов у трійку найкращих боксерів цих змагань, був нагороджений старшим державним тренером України Юрієм Шевчуком та старшим тренером серед юніорів Олегом Кудіновим цінним призом.  Підготував спортсмена тренер Андрій Щетінін.

В результаті цих змагань збірна Запорізької області посіла третє місце у загальному заліку. Це досить високий результат для боксерів цієї вікової категорії.

Велику подяку тренер та спортсмен висловлює Кирилівській селищній раді на чолі з Іваном Малєєвим, директору ДЮСШ «Азовець»  Артему Тельчарову та всім небайдужим людям за підтримку.



« повернутися до списку новин