Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Диктант національної єдності писали в закладах освіти Кирилівської селищної ради

Сьогодні, 9 листопада, у День писемності та мови, десятикласники та одинадцятикласники нашої громади приєдналися до написання радіодиктанта.

Стало доброю традицією в Україні об’єднувати громадян спільними справами. Вже 18 років українці долучаються до написання радіодиктантів.

Учні десятих та одинадцятих класів зібралися, щоб перевірити грамотність, відчути єдність з усіма, хто одночасно писав диктант в усіх куточках України. Під час написання диктанту кожен думав про те, що хоч українська мова й складна, але вона неповторна, багата, колоритна, особлива й об’єднує нас в єдиний народ.

Усі хто брав участь у написанні диктанту можуть надіслати свої роботи поштою на адресу: вул. Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001 із позначкою «Радіодиктант» (лист має бути надісланий того ж дня або 10 листопада – про це свідчитиме поштовий штемпель). Також можна зісканувати або сфотографувати свій текст і впродовж 24 годин після закінчення акції надіслати електронною поштою на адресу: rd@nrcu.gov.ua. Зображення має бути якісним, текст – написаним від руки (роботи, набрані у будь-якому текстовому редакторі, не розглядатимуться). Комісія приймає також тексти, написані шрифтом Брайля.

 



« повернутися до списку новин