Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Школи громади пройшли супервізію регіональним тренером НУШ.

В закладах загальної середньої освіти Кирилівської селищної ради 14 листопада була проведена супервізія впровадження Нової української школи.

Супервізію здійснювала регіональний тренер НУШ Світлана Пейчева. Відповідно до НУШ, є певні специфічні вимоги. Учнів мають забезпечити одномісними рухомими партами, не повинні стояти стаціонарні меблі, клас має ділитися на зони. Це дає можливість створити навчальні центри, використовувати роботу в групах, розвивати мислення, логіку, навички у дітей.

— Сказати, що новий стандарт початкової освіти суттєво змінює організацію навчального процесу, не можна, — зазначає спеціаліст з методичної роботи відділу освіти та молоді Кирилівської селищної ради Наталя Федорова. — Здебільшого трансформується освітнє середовище – головним у ньому стає дитина. Також, важливо, що, відповідно до нового закону, описується не «дитиноцентризм», а «людиноцентризм». Тобто і вчитель є особистістю, і учень, і між ними існує взаємоповага у НУШ звертається увага на все – від настрою дитини до її самопочуття.

Супервізія показала, що перші класи всіх шкіл нашої громади повністю відповідають вимогам впровадження НУШ, і освітній процес у них проходить на високому рівні.



« повернутися до списку новин