Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Кирилівські бійці хортингу стали чемпіонами Європи

Понад півтисячі спортсменів з 12 країн зібралися у Трускавці на чемпіонат Європи з хортингу.

З 15 до 18 листопада на Львівщині проходив чемпіонат Європи з хортингу у вікових категоріях – «дорослі», «юніори» «кадети», «юнаки» та «молодші юнаки». Змагання були розподілені на розділи: «двобій», «форма», «показовий виступ».

— В порівнянні навіть з минулим чемпіонатом Європи цього разу рівень його був вже набагато вищий, професійніший, презентабельніший, , — зазначає тренер наших спортсменів Руслан Галигін, —  і кожного разу і ми щабель піднімаємо вище і вище, завдання ставимо все складніше і складніше, для того, щоб самим розвиватись. Хортинг дуже швидко набирає обертів. Зараз у цей вид спорту перейшло дуже багато спортсменів з інших видів єдиноборств, тому нам доводиться змагатися з найкращими.

Кирилівську громаду на Чемпіонаті Європи представляли 4 спортсмени. В результаті їхніх виступів у скарбничку кирилівського клубу хортингу додалося два перших місця і два других.

Олег Александров провів у перший день 2 поєдинки. В кожному з них він показав гарну техніку і закінчив обидва поєдинки достроково. На другий день у фінальному поєдинку програв своєму супернику лише 1 бал. В результаті у Олега срібло.

Артем Галабурда в перший день показав досконалу техніку. Він запам’ятався тим, що відправив одного зі своїх суперників у дуже тяжкий нокаут.  Артем зміг вийти у фінал, але там на нього чекала невдача. Суперник у фіналі спортсмену  дістався його одноклубник Олександр Віркун. Так вийшло, що категорію 12-13 років до 45 кг представляють два кирилівських спортсмени. І внаслідок цього вони й зустрілися в фіналі. В результаті Олександр, який провів всі свої поєдинки достроково, виявився сильнішим і виборов золоту медаль. Срібло дісталося Артему Галабурді.

Фурор серед присутніх на змаганнях справив Стас Путеньов. Спортсмен цього разу зміг виграти у досвідченого вірменського суперника Давида Аганова, якому програвав на попередніх змаганнях три рази. Стас, вже добре вивчивши противника, зміг підготуватися і жорстоко нокаутував Давида. В результаті у Стаса золота медаль.

Тренер наших спортсменів Руслан Галигін отримав подяку від федерації за підготовку чемпіонів Європи.

Подяку спортсмени та тренер  висловлюють Кирилівській селищній раді на чолі з головою Іваном Малєєвим за допомогу в організації поїздки.



« повернутися до списку новин