Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Тиждень безпеки в Інтернеті

У період з 22 по 26 лютого в Азовській загальноосвітній школі відбувся тиждень безпеки в Інтернеті.

Для здобувачів освіти 1-2 класів було проведено інтерактивний урок «Моя суперсила – безпека в Інтернеті», діти послухали казку про неприємності, які трапилися з черепашкою Хаппі у мережі.

У 3-4 класах урок із теми «#не ведусь: ми – герої безпеки в Інтернеті», де подорожували разом з Гугликом  просторами Інтернету, допомагаючи  йому знайти правильні рішення під час спілкування онлайн.

Для учнів 5-6 класів проведено урок із елементами тренінгу «Я знаю як спілкуватись в Інтернеті #не ведусь», під час якого діти досліджували можливості Інтернету, дізнались,кого вони можуть зустріти онлайн та як уникнути можливих неприємностей.

У 7-8 та 9-11 класах проведено квести «Тест Білборда та кохання в Інтернеті». Діти активно та із захопленням виконували завдання, розгадували зашифровані послання та шукали способи уникнення мережевих шахраїв.

Під час заходів учні дізналися про небезпеку в Інтернеті, про правила безпечного користування мережею, про можливі ризики внаслідок поширення своєї приватної інформації, чим варто і не варто ділитись в Інтернеті. Отримали навички безпечного спілкування та уявлення про необхідні дії у разі підозри чи виникнення онлайн-грумінгу чи сексторшену. Тиждень підготували та провели: соціальний педагог – Булгакова О.В., психолог – Арабаджи Ю.М., вчителі інформатики – Матвієнко С.В., Войтенко Г.О., Богданов С.О.



« повернутися до списку новин