Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

День числа «П» відсвяткували конкурсами та ребусами

Здобувачі освіти 8-х класів Азовської ЗОШ I-III ступенів провели змагання присвячені Дню числа «П».

День П — неофіційне свято, присвячене числу П. Воно святкується 14 березня, що в прийнятому в США форматі записується як 3.14 та  є трьома першими розрядами числа П.  Свято впроваджене на математичних факультетах значної кількості вузів у різних країнах. Зазвичай воно розпочинається о 1:59 ночі, що разом із датою складає перші шість знаків числа П (3,14159).

Команди  8а класу під назвою «Радикали» та 8б класу – «Люди Ікс» також розпочали запеклу боротьбу у конкурсів знавців числа П.

На початку конкурсу вчителі математики Мороз Л.О. та Богданов С.О. ознайомили з історією впровадження числа П в математику та цікавими фактами.

Далі учні змагалися у розгадуванні ребусів, математичних кросвордах, за допомогою SMART  дошки була проведена гра  «Супер сортування» та гра «Вірю не вірю».

Також проводився конкурс для вболівальників, де потрібно було назвати терміни  та формули пов’язані з колом.

В запеклій та цікавій боротьбі з рахунком 40-55 на користь команди «Радикал», перемогу отримали учні 8а класу, почесне друге місце посіли «Люди Ікс» (учні 8б класу).

Наприкінці конкурсу відбулося нагородження, де команди отримали грамоти та солодкі подарунки.

Усім учням дуже сподобалося змагатися у новому форматі, адже , як казав Гете : «Цифри не керують світом, але вони показують , як управляється світ».



« повернутися до списку новин