Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Кирилівські освітяни обговорили розвиток інклюзивної освіти в Україні

«Досвід та перспективи розвитку інклюзивної освіти в Україні: регіональний аспект» під такою назвою пройшла ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція у м. Запоріжжі 5 грудня.

В цій конференції взяли участь педагогічні працівники двох шкіл Кирилівської ОТГ: Атманайської та Охрімівської. Ці два навчальні заклади є учасниками Всеукраїнського пілотного проекту з розвитку інклюзивної освіти, який розпочато у 2016 році у Запорізькій області.

Метою конференції було об`єднання зусиль учених та практиків різних регіонів України щодо осмислення досвіду та визначення перспектив впровадження інклюзивної освіти; презентація досвіду Запорізької області щодо створення інклюзивного освітнього середовища.

Приємно було почути від директорки Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації Озерової Т.Я. слова подяки педагогічним працівникам кожної ланки системи освіти Запорізького регіону  за внесок у досвід області з розбудови системи інклюзивної освіти. Зі словами вітання, вдячності за професійну діяльність до учасників конференції звернулася Голова Ради Благодійного фонду Порошенка — Марина Порошенко, яка, до речі, привезла подарунки кожному ІРЦ нашої області.

Команда педагогів від Кирилівської ОТГ стала учасниками майстер-класів: «Інклюзія як важлива складова громадянського суспільства», «Відкриваємо таємниці сучасного уроку в інклюзивному класі НУШ», «Веббінг – інтерактивний метод навчання».



« повернутися до списку новин