Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Чи можуть знання приносити прибуток?

«Гроші можна витратити й заробити знову, але рідко можна зробити те ж саме з хорошою репутацією», – наголошував Петро Яцик-  канадський підприємець українського походження, відомий меценат, який ще до незалежности України підтримував численні українознавчі наукові проєкти.

В 1944 році змушений був виїхати за межі своєї країни. Але справжні патріоти залишаються вірними своїй ідеї все життя.

 Саме він заснував Міжнародний конкурс знавців української мови, спеціальний український відділ при Колумбійському університеті (США). Ім’я Петра Яцика знають в Україні чи ненайбільше, як засновника у травні 2001 року  конкурсу , який проводиться і після його смерти. За найкращі знання рідної мови можна отримати грошову винагороду.

 Мають таку нагоду кожного року і учні шкіл Кирилівської ОТГ. Цього року 11 листопада відбувся перший етап змагань. Починаючи з 3 класу, кожен мав можливість спробувати позмагатися зі своїми однокласниками. Потім журі визначає переможця в кожній групі і після цього продовжуються  боротьба вже в наступному етапі. Юним мовознавцям можна побажати наснаги, терпіння і впевненості в своїх силах. Сьогодні  знати свою мову не тільки модно, але і корисно.

 



« повернутися до списку новин