Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

В Охрімівській школі влаштували мартшрут безпеки

В Охрімівській ЗОШ, 2 грудня, відбулось проведення виховного заходу, профілактичного інструменту з ВІЛ, СНІД та ІПСШ «Маршрут безпеки» під гаслом «Не дай СНІДу шанс».

Захід направлений на виховання відповідальності і свідомого ставлення в учнів до свого життя і здоров’я, підвищення рівня обізнаності дітей щодо ВІЛ, СНІД, ІПСШ, а також формування толерантного ставлення до людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом.

Інструмент орієнтовний на розвиток сприятливих для здоров’я життєвих навичок, спрямованих на виховання гармонійно розвиненої особистості, і базується на інтерактивних методах навчання. Також оволодіння основами здорового способу життя, навичками безпечної для життя і здоров’я поведінки, і проводиться за принципом «Рівний рівному».

Теми, які висвітлюються в «Маршруті безпеки», допомагають учасникам проаналізувати життєві ситуації та їх власний досвід і відповідно оцінити особистий ризик інфікування ВІЛ та ІПСШ. Особливістю «Маршруту безпеки» є те, що на його станціях працюють фасилітатори – учні старших класів. Завдяки дискусіям з однолітками учасники поглиблюють навички та уміння, зокрема критичного мислення, прийняття виважених рішень, розв’язання проблем, протистояння негативному психологічному впливові, самооцінки та почуття гідності, розвиток співчуття.

Інструмент реалізовано за підтримки німецьких організацій (Співпраця з Німеччиною DEUTSCHE ZUSMMENARBEIT; GIZ). А також центром громадського здоров’я і міністерством охорони здоров’я України.



« повернутися до списку новин