Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Обери життя без наркотичних речовин

З 18 березня по 22 березня в Азовській загальноосвітній школі соціальним педагогом – Булгаковою О.П. та практичним психологом – Арабаджи Ю.М.були проведені профілактичні заходи спрямовані на запобігання вживання психоактивних речовин серед учнів.

Метою заходів було допомогти молоді усвідомити, що наркотики, алкоголь, тютюнопаління – одна із найпоширеніших проблем сучасності; вироблення у підлітків активної життєвої позиції та розвиток навичок, що запобігають вживанню психоактивних речовин(ПАР). З учнями було обговорено наступне: що таке ПАР; які можливі наслідки їх вживання; що таке наркотична залежність; які бувають види залежності і стадії її виникнення.

Для учнів 7-8 класів було проведено  заняття у формі тренінгу з теми «Здоров’я у твоїх руках», у ході обговорення у групі ситуацій, які відбулися з підлітками, учні надавали свої рекомендації щодо правильних дій у подібних випадках; спростовували або погоджувалися з твердженнями стосовно вживання психоактивних речовин, розвіювали міфи та доводили факти про ПАР.

Учні 9-11 класів під час заняття-тренінгу з теми «Мій вибір – моє життя» називали приклади психоактивних речовин; пояснювали небезпеку їхнього вживання; розпізнавали ознаки наркотичної залежності; відрізняли  факти про психоактивні речовини від міфів; демонстрували уміння надавати поради щодо небезпеки вживання ПАР.

Головним завданням було  спонукати підлітків до вироблення осмисленої і зваженої особистої позиції, прийняття виважених рішень з метою збереження свого здоров’я, близьких і рідних.



« повернутися до списку новин