Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Успіхи учнів Азовської ЗОШ І-ІІІ ст.у Всеукраїнській дистанційній олімпіаді з української мови

ХХІ століття диктує пошук засобів ефективного навчання, зумовлює створення і застосування педагогічних технологій, спрямованих на збереження досягнень минулого і, водночас, на модернізацію системи освіти відповідно до вимог часу, новітніх надбань науки, культури і соціальної практики.

Характерною особливістю цього періоду є пошук нових форм, змісту, методів і засобів навчання, виховання й управління; розгортання широкої експериментальної роботи, спрямованої на впровадження освітніх інновацій на засадах сучасної філософії освіти. Процес формування умінь і навичок може бути набагато результативнішим, якщо навчання організоване у співробітництві, яке ґрунтується на спільній діяльності вчителя і учнів, взаєморозумінні й гуманізмі, єдності інтересів до прагнень всіх учасників навчального процесу і має на меті особистісний розвиток учнів. Саме таке навчання підносить інтелект дитини, зміцнює її віру у власні здібності, стимулює її активність, творчість, гідність і самосвідомість.

Онлайн-олімпіади - інтелектуальні змагання учнів, що проводяться щороку, з використанням передових інформаційних та телекомунікаційних технологій, зокрема, шляхом передачі інформації через мережу Інтернет.

Основними завданнями онлайн-олімпіад є:

  • створення умов для рівного доступу до участі у масових інтелектуальних змаганнях учнів закладів загальної середньої освіти;
  • упровадження нових форм та методів пошуку обдарованих учнів та створення умов для розвитку їхніх здібностей;
  • подальше вдосконалення системи роботи з обдарованими учнями;
  • забезпечення системного і безперервного проведення інтелектуальних змагань для обдарованих учнів;
  • підвищення інтересу учнів до поглибленого вивчення навчальних предметів, стимулювання розвитку відповідних інтелектуальних здібностей;
  • залучення обдарованих учнів до самостійної дослідницької роботи;
  • стимулювання інтересу учасників до оволодіння сучасними інформаційними технологіями;
  • активізація творчої діяльності вчителів.

Учні Азовської ЗОШ щороку поглиблюють свої знання, закріплюють та узагальнюють вивчений матеріал, беручи участь у Всеукраїнській дистанційній олімпіаді від креативної команди сайту «Всеосвіта». Призери 2021-2022 навчального року: Джулай Максим, Рещинський Єгор (учні 5-а класу), Денисенко Марія, Сьомченко Соломія, Удодова Олександра (учні 5-б класу),Звонарьов Артем (7-а клас), Гартман Денис (9-а клас), Над’ярний Іван (9-б клас), Гуменна Вероніка (10 клас). Переможці І етапу Всеукраїнської олімпіади з української мови: Вівденко Анастасія (5-а клас), Лисенко Артем, Ванцігер Микита (учні 7-а класу), Вишегородцев Роман, Жерновий Дмитро, Мартюшова Марія (учні 7-б класу), Александров Олег, Карнаухов Лев (учні 8-а класу).

Цьогоріч Переможці першого етапу матимуть змогу продовжити змагання, адже олімпіада з української мови складається з трьох етапів, а саме: базового, для ерудитів і творчого.

Провели та підготували учнів до інтелектуальних змагань вчителі: Вишнивецька С.В., Першина І.С., Протасова К.Ю., Устиченко І.В.

Побажаємо успіхів, натхнення і нових звершень нашим учням та вчителям!



« повернутися до списку новин