Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Масляний тиждень в садочках Кирилівської громади

З 09 по 12 березня в дошкільних навчальних закладах Кирилівської ОТГ проходив тематичний тиждень : «Ой, Масляна прийшла - нам весну принесла».

Метою тижня було знайомити дітей з народними звичаями на Масляний тиждень; розвивати артистизм, загальну моторику, рухові навички, орієнтування у просторі, активізувати зорові функції; виховувати доброзичливість, бажання грати у колективні ігри, впевненість у своїх можливостях.

В рамках цього тижня були проведені тематичні заняття, а саме заняття розвага «Широка Масляна», заняття з елементами майстер — класу «Лялька мотанка — оберіг спокою та затишку» та «Масляну ми зустрічали та млинці готували» . Також була проведена тематична розвага «Як Баба — Яга хотіла Масляною стати».

Протягом тижня дітей переповнювали позитивні емоції та веселий настрій. Тож можна сказати, що Масляна — вдалася.

Треба зазначити, що хоч тиждень був присвячений святу Масляної — не забули в садочках громади і про великого українського кобзаря — Т.Г.Шевченка.  Були проведені заняття, присвячені дню народження нашого видатного земляка : «Ми тебе не забудем — Тарасе!»,  «Ми Тараса пам`ятаємо, вірші його вивчаємо!», «Поезія Шевченка очима дітей».

Метою цих тематичних занять було продовжувати знайомити дошкільнят з творчістю Т.Г.Шевченка, передавати засоби емоційної виразності, читаючи поетичні рядки. Продовжувати вчити дітей користуватися мнемо таблицями.    Поглибити знання дітей про життєвий та творчий шлях Т. Г. Шевченка. Розвивати пам’ять, увагу, мовлення.  Виховувати любов до краси поетичного слова, викликати бажання вивчати твори поета та розуміти їх зміст.



« повернутися до списку новин