Відділ освіти та молоді Кирилівської селищної ради
Якимівського району, Запорізької області

Поки учні відпочивають, вчителі навчаються

На базі Кирилівської ЗОШ – С І ступеня «Золота рибка» 20 лютого відбулося ІІІ засідання платформи вчителів початкових класів.

На семінарі були присутні вчителі 4 класів. Вчителі обговорили: «Новітні прийоми та методи НУШ. Природнича освітня галузь».

Засідання розпочалося з ранкового кола, на якому вчителі в ігровій формі розповіли про себе та свої плани у роботі на майбутнє. «Господинею» цього семінару була Тетяна Антоненко – вчитель вищої категорії. Сучасна школа вимагає, що діти повинні володіти навичками  критичного  мисленням.  Тетяна Антоненко підготувала презентацію  «Що таке критичне мислення», та ще раз нагадала вчителям прийоми та методи, які навчають дітей мислити по-новому. Педагог більше зупинилася на прийомі «Фішбоун». Учасники методичного марафону мали змогу практично вирішувати проблеми Азовського моря. Далі проговорили про аукціон методичних ідей, які заохочують дітей навчатися (складати історії, фільми з малюнками, створення власних  ребусів, рафт та ін.)

Дуже сподобався метод  «Скрайбінг» від вчителя 2 класу Тетяни Волкової. Скрайбінг (з англійської scribe — робити екскіз, нарис) – це метод розповіді чи пояснення, який супроводжується графічною ілюстрацією головного змісту сказаного. Виходить свого роду ефект паралельного наслідування, тобто ми слухаємо розповідь про щось і одночасно бачимо графічну відповідність почутому. Вчителі мали змогу самостійно спробувати користуватися цим методом.

Фішкою семінару були досліди молодого вчителя Тетяни Кириченко, яка здивували всіх  гостей своїми дослідами (фокусами) з теми: «Цікаві властивості води».  Побачивши їх діти матимуть змогу дізнатися чи можна побачити кордон між морями, чи є у картоплі і води енергія, чи може ґрунт співати?

Презентувала свій досвід роботи вчитель 3 класу Тетяна Петько: «Використання задач екологічного змісту на уроках математики» довела, що діти самостійно можуть і хочуть складати задачі.

Все це добре, але кінець навчального року не за горами і потрібно готуватися до написання ЗНО. Методист Вікторія Лещенко підготувала презентацію для вчителів 4 класів з наказами МОН про ДПА .

Закінчився семінар екскурсією по школі. Учасникам , щиро кажучи, сподобалося все: світлі ,оснащені класи, сучасна техніка (SMART дошки).

Відділ освіти та молоді дуже вдячний всьому колективу Кирилівської ЗОШ-С I ступеня «Золота рибка»  та бажає творчих успіхів та натхнення.



« повернутися до списку новин